София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 18 °C Велико Търново 18°C - слаб дъжд Пловдив 23 °C Пловдив 23°C - слаб дъжд Варна 23 °C Варна 23°C - разкъсана облачност Бургас 21 °C Бургас 21°C - слаб дъжд

Христо Иванов: Незабавна оставка на Гешев и зам.-председателя на бюрото за СРС (ВИДЕО)

Разследване за корупция срещу Борисов няма, срещу Желязков - няма, посочи политикът

Незабавна оставка на зам.-председателя на Националното бюро за контрол на СРС Илко Желязков, поиска Христо Иванов във видео пред сградата на институцията, излъчено на фейсбук страницата на "Да, България". Той уточни, че искането е от името на "Демократична България" и припомни, че на 2 юни американското финансово министерство е обявило кръг от лица и фирми, поставени под санкции от правителството на САЩ заради корупция.

Оставка трябва да си подаде и главният прокурор Иван Гешев, защото той носи институционалната отговорност за това, че американското министерство на финансите ни каза неща, които ние тук знаем, добави съпредседателят на "Демократична България". По думите му, обвинител номер едно трябва да носи и отговорност за това, че Борисов не е питан коя е "Мата Хари", както самият бивш премиер призна на брифинг.

Въпросът не е за личните отношения на Борисов, а за това, че е сниман със суми пари, а въпросната дама, за която се предполага, че е направила снимките, е ключов свидетел, ако има разследване срещу него, разясни Христо Иванов. Гешев замита следите, разследване за корупция срещу Борисов няма, срещу Желязков - няма, посочи политикът. Той обяви, че "Демократична България" ще подкрепи граждански действия Гешев да бъде изхвърлен от Съдебната палата.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!