София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Кирил Добрев: Не ни избраха, защото в нас виждат едно по-лошо копие на управляващите

Коментар в социалните мрежи
57 сПолитика 596

"Не съм публикувал досега изказванията си от вътрешнопартийни заседания, но явно се налага. Във връзка с поредната лъжа на председателя на БСП Корнелия Нинова, която преди минути в ефира на БНТ заяви, че не съм казал и дума по време на провелия се в събота пленум, публикувам изказването ми от 17.04.2021 г. По темата за конгрес и оставката на председателя се изказаха други колеги. Всичко това може да бъде проверено в записите от заседанието". Това коментира Кирил Добрев от БСП, който публикува и пълното си изказване по време на пленума:

"Уважаеми другарки и другари,

Както виждате аз не се изказах по кампанията, защото имаше много изказвания и то съдържателни, а на другаря Свиленски лично ще му кажа според мен къде се сбърка.

Моето изказване ще бъде по бюджета, който ни е представен. Бюджетът на Позитано и изпълнението му е буквална снимка на бюджета на държавата. Ние от сутрин до вечер правилно критикуваме Борисов за начина, по който харчи парите на държавата. Ако погледнете бюджета на НС, обаче, ще видите, че ние го харчим по абсолютно същия начин, без абсолютно никаква санкция. Ще дам само два примера. Бюджетът на телевизията от 500 хиляди лева, става 1 милион лева. Фондация "ДУМА" от 2 хиляди лева - на 20 хиляди. Сигурно има и други неща. Хубаво е членовете на НС да знаят следното: задълженията на БСП към банкови институции са 1 772 млн. лева. Други задължения, в които влизат и осигуровки - 519 хиляди лева. Задължения към доставчици - 200 412 лв. На прага сме на спряна субсидия. Добре е да го знаем и това. Няма да коментирам задълженията на БСТВ, защото те минават през фондацията и там са на друг "касов апарат". Казвам всичко това, защото може би затова не ни избраха хората. Защото в нас виждат едно по-лошо копие на това, което управляваше до момента."

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!