Начало Новини Предавания На живо

Кметът на Сеул е открит мъртъв

Не са ясни причините за смъртта му

Кметът на Сеул е открит мъртъв

Не са ясни причините за смъртта му

6 сОбщество 2205 Златина Петкова


Кметът на столицата на Южна Корея Сеул -  Пак Уон-сун е открит мъртъв, съобщи китайската телевизия Си Джи Ти Ен, като се позова на свои източници.

Издирването беше предприетото след сигнал на неговата дъщеря до полицията, че баща й е оставил писмо, което наподобява  последна воля, преди да напусне дома им 4-5 часа по-рано. Дъщерята не е дала подробности за съдържанието на посланието, като само казала, че не може да се свърже с баща си по мобилния му телефон, съобщават Асошиейтед прес.

Представители на южнокорейската полиция заявиха, че телефонът на кмета на столицата е изключен, а издирванията са били в района на малък хълм в квартал „Сунгбук”, където за последно е бил регистриран сигналът на телефона.

Дългогодишен граждански активист и адвокат по правата на човека, Пак Уон-сун беше избран за кмет на Сеул през 2011 г., а през месец  юни стана първият човек, спечелил трети мандат на този пост. Той членуваше в либералната Демократическа партия на президента Мун Дже-ин и беше смятан за евентуален неин кандидат на президентските избори в Южна Корея през 2022 г.