София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Корнелия Нинова: Мога да допринеса за промяна в Пловдив с конкретни политики

„Нашите предложения в областта на икономиката са в помощ на малките и средни предприятия"
42 сЕвроком 247

„Мога да допринеса за промяна в Пловдив, защото е трудна и предизвикателна битка. Както знаете партията в последните избори не стоеше добре в Пловдив. Смятам, че лидерът трябва да е там, където е трудно, за да се даде и кураж и сила на хората, които искат промяната.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в интервю за Дарик радио – Пловдив.

Нинова е водач на листата с кандидатите за депутати от левицата за 45-то Народно събрание в Пловдив. Листите за 31-те многомандатни избирателни райони в страната бяха утвърдени от Националния съвет на БСП вчера.

„БСП настоява за преотстъпване на част от събрания данък от доходите на физическите лица да остава в общината, а не да се раздава еднолично от бюджета на държавата от един човек. Като остане в Пловдив ще помогне на общината, например, да направи един проект, за който аз бих работила и вече работя - сградата на БНБ да се превърне в музей, който да събере в себе си артефактите, историята и археологията от останалите музеи на Пловдив „Парите, които останат в общината, ще помогнат да направим Марица едно много по- приятно място за отдих, за спорт, за развлечения, за здраве. Такива средства могат да помогнат по отношение на депата за боклук”, заяви Корнелия Нинова.

Нинова изтъкна, че с предложението на левицата за семейно подоходно облагане, с което се намаляват данъците на работещите семейства с две деца, ще помогне на онези млади пловдивчани, които работят и имат деца, защото ще плащат по-малък данък. Преизчисляването на всички пенсии ще помогне на пенсионерите, защото ще увеличи пенсиите с между 20 и 30%.”

„Нашите предложения в областта на икономиката са в помощ на малките и средни предприятия ще съдействат за по-добро развитие на икономиката в Пловдив. Това е и национална политика на БСП. Нашите предложения в областта на земеделието за преразпределяне на субсидията на малки и средни производители на плодове и зеленчуци ще помогнат на земеделските производители в района. Национална местна политика без, разбира се, да се месим в политиката на кмета и решенията на Общинския съвет могат да се съчетаят, за да допринесат за друг стандарт на живот”, очерта решенията за подобряване на статуса на пловдивчани и всички българи Корнелия Нинова.

„За мен един от най-важните приоритети е развитието на културата и духовността. А Пловдив е изключителен център на култура и духовност и затова ние предвиждаме един процент от БВП на България да се отделя за сферата култура и духовност. Ще работя затова с всичките си сили”, заяви лидерът на българските социалисти.

Корнелия Нинова бе категорична, че силата на партията е в нейните членове и симпатизанти, а това, че част от градското ръководство е на друго мнение, е тяхно право. „Ние сме демократична партия с колективни органи, и както виждате доста голяма част от местната структура в Пловдив стои зад мен.”, подчерта тя.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!