София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Кошлуков отговори на Минеков: Нямате право на намеса в редакционната работа на БНТ

Във връзка с критика от страна на културния министър
7 мПолитика 1029

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков oтговори на зададените въпроси на културния министър в служебното правителство, като внесе официално в Министерството на културата отговорите си до него. 

Припомняме, че миналата седмица Минеков разкритикува БНТ и СЕМ заради спирането на програмата на  обществената телевизия по време на извънреден брифинг на ГЕРБ. 

Ето и официалния отговор на Емил Кошлуков: 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНЕКОВ,

В отговор на Вашия интерес към работата на БНТ, изпращам следната информация. Отговорите са подредени според Вашата номерация на въпросите.

 

1. Програмата на БНТ не е прекъсвана.

 

2. Без съмнение БНТ спазва ЗРТ. В работата си актуалните ни предавания се ръководят от принципите за предоставяне на навременна, достоверна, значима и отразяваща различни гледни точки информация.

 

3. Припомням Ви, че програмата на БНТ не е прекъсвана. Решенията за отразяване на политически събития се взимат от съответните редакционни екипи. Съгласно ЗРТ нито УС на БНТ, нито който и да е друг, включително и министър на културата, имат право на намеса в тяхната работа.

 

4. Отново Ви припомням, че програмата на БНТ не е прекъсвана.

 

5. Визираното от Вас право на обръщение е изрично дефинирано в ЗРТ. БНТ не е предоставяла това право на политическа партия.

 

6. Отново Ви припомням, че решенията на редакционните екипи са независими и нито УС на БНТ, нито министърът на културата имат право да са намесват в тях.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!