София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Костадин Костадинов: Лицето Гешев е резултат и продукт на управляващите

Обвързаността му с тях прозира

Костадин Костадинов: Лицето Гешев е резултат и продукт на управляващите

Обвързаността му с тях прозира

6 месецаПравосъдие 26 Боряна Райчева


Костадин Костадинов от ПП „Възраждане“ определи повторния избор на Иван Гешев за главен прокурор на България като пародия:
„Това е пародия на избор. Когато имаш само един кандидат, какво избираш? Ти реално нямаш избор. Фигурата на Гешев е олицетворение на задкулисието и некомпетентността. Той далеч не може да се нарече един от добрите прокурори на България, обвързаността му с управляващите прозира. Но като видим какви са министър-председателят и министърът на отбраната, можем да да ни стане ясно какви типажи са нашите държавни мъже“, каза Костадинов в студиото на „Делници“.
„Съдебната система се превръща в обслужващ персонал на управляващите. Ако тези, които ни управляват сега, паднат от власт на изборите през 2021 г., чрез съдебната система те ще продължат да управляват и в следващите 5,5 ггодини, защото лицето Гешев има 7 години мандат“, коментира Костадин Костадинов.
„Когато Бойко Борисов създава ГЕРБ, са му помогнали 2 германски фондации, което е закононарушение. Той си го призна директно и то на семинар, в който участва една от фондациите. Представяте ли си за какво става дума? И въпреки това, държавата остана безразлична към този факт. Това значи, че на практика нямаме закони, защото същите тези Цацаров и Гешев са хора, които не прилагат законите на България или ги прилагат избирателно“, изрази възмущението си Костадинов.
По думите му, цялата кампания на Иван Гешев през последната година е била основана на безпрецедентен политически натиск върху медиите, а в заключение Костадин Костадинов каза, че лицето Гешев е резултат и продукт на управляващите.