София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Кунчев: Който има резервация за море за юли и август, да не я отменя

Това отбелязва главният здравен инспектор на посещение в Пловдив

Кунчев: Който има резервация за море за юли и август, да не я отменя

Това отбелязва главният здравен инспектор на посещение в Пловдив

1 месецЗдраве 8 Ивана Иванова


Толкова устискахме един месец, да продължим още две седмици, за да не стане по-лошо. Аз бих препоръчал, ако някой има да прави резервация за море за юли, за август, да не я отменя, защото имам надежда, че ще може да я осъществим. Това препоръча в Пловдив главният здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев,който бе на инспекция на пазарите в областта.

По думите му извънредното положение ще продължи до 12 май, а тогава ще се обсъди дали да бъде удължено или не. 

"Така или иначе, ако гледаме примера на Китай и другите страни, които минаха, дори Италия  и Испания, където започнаха вече нещата да се оправят, смятам, че в един обозрим период от два-три месеца ще можем да минем през пика и постепенно да нормализираме и да има отпускане и отпадане на мерките", коментира главният държавен инспектор.

"Никой не може да направи прогноза, какво може да се случи. До момента истината е, че успяваме да държим под контрол разпространението, защото, ако погледнете картата на Европа, ще видите, че даже и на Балканите, в сравнение с нашите съседи, продължаваме да имаме най-малко и заболели, и смъртни случаи. И много се надявам, че това е до голяма степен в резултат на мерките, а и за това, че хората ги спазват", подчерта той.