София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Мая Манолова: Моята кауза е София

Тя се срещна с дясно-центристки партии

Мая Манолова: Моята кауза е София

Тя се срещна с дясно-центристки партии

8 месецаПолитика 26 Боряна Райчева


"Управлението на София през последните 10 години не е добро, въпреки огромните средства от централния бюджет. София не е подреден, чист, светъл, зелен и прозрачен град''. Това каза кандидатът за кмет на София Мая Манолова на обсъждане на гражданска платформа за управление на София с дясно-центристки формации.

Срещата е по инициатива на Движение България на гражданите, Земледелски народен съюз, НДСВ и Път на младите.

''Целта е да постигнем 2 неща - да очертаем практически, реални действия, които бъдещата администрация да предприеме спешно в София, за да може градът да бъде управляван по-добре в името на гражданиете. Втората цел е да стане ясно, че г-жа Мая Манолова като кмет на София няма да бъде сама, няма да бъде без общински съветници, няма да бъде неподркепена'', каза председателят на ЗНС Румен Йончев.

"Ние, младите, искаме чиста и зелена София, която да бъде европейска столица. Смятаме, че Мая Манолова е кандидатът, който може да изпълни това", каза Ана Вилфан, част от Сдружение "Път на младите".


Манолова съобщи, че е провела множество срещи с граждански организации, подписала е и важни документи като Меморандума на обединена София срещу презастрояването.

"Моята кауза е София и целта на моята програма е да начертаем конкретни мерки за постигане на добро управление, на управление "със" и "за" граждани, "със" и "за" столичани. София не е подреден, чист, светъл, зелен и прозрачен град. София диша трудно, София е в политическо задръстване, не се управлява прозрачно, парите на гражданите не се харчат ефективно", допълни тя.

Ексомбудсманът заяви, че ще подпише платформата, предложена й от десно-центристките партии, защото основните политики, които са в нея, са заложени и в програмата за управление, която тя подготвя заедно с гражданите.

"Програмата, която пишем с гражданите е насочена към почтена и светла София, което означава прозрачно управление заедно с гражданите, електронизация в Столична община, едно гише, което всеки столичанин да носи в джоба си, електронни референдуми, пълна публичност и прозрачност при провеждане на обществените поръчки чрез електронни търгове и концепцията за "умен град", посочи още Манолова.

Според нея чиста и зелена София е кауза не само на младите, а на всички столичани.

По думите й стана ясно, четвъртият приоритет е да осигури развитие на кварталите в София, спортни центрове, детски площадки във всеки район, детска градина за всяко дете и възможности за достоен живот.