София 25 °C
Велико Търново 28 °C
Пловдив 27 °C
Варна 22 °C
Бургас 23 °C
Начало Новини Предавания На живо

Маринов: Ще хванем Ветко и Маринела Арабаджиеви

Има ли партиен натиск за кадруване в МВР?
пропускане

Маринов: Ще хванем Ветко и Маринела Арабаджиеви

Има ли партиен натиск за кадруване в МВР?

2 годиниОбщество 79 Боряна Райчева


Няма договорки между Младен Маринов и политическа партия „Атака“ относно издигането на кандидатурата му за министър на вътрешните работи. Маринов отхвърли твърдението, че от партията на Волен Сидеров са поставили условие да подкрепят избора му, ако имат думата в избора на главен секретар на МВР.  В момента длъжността на полицейски шеф се изпълнява от Георги Арабаджиев.

„Искам да встъпя в длъжността, да направя анализи  и тогава ще направя предложение за главен секретар. На този пост трябва да е служител от системата на МВР. Терзийски и Спиридонов са добри специалисти. Нямам срок да съобщя име. С конкретен човек не съм говорил. Сондирал съм мнение“, обясни пред Нова телевизия Маринов.

Той обяви, че решението да стане министър на вътрешните работи го е взел без да го обмисля много. „Решенията ги взимам бързо“, каза новият министър.

По повод упрека на президента Радев за „мърлявата работа“ на МВР, Младен Маринов посочи, че ведомството има и успехи.

Той коментира и акцията срещу Арабаджиеви: "При всяка акция се действа дори и когато лицата ги няма. Ще хванем Ветко и Маринела Арабаджиеви и ще ги представим на правосъдието", заяви Маринов.

Водещият на Нова телевизия също не зададе въпроса  на новия вътрешен министър дали е имал нещо общо с Мето Илиенски.

Припомняме, че вчера, минути преди избирането му на поста, Сашо Диков единствен се осмели да зададе горещия въпрос на Младен Маринов. Бившият полицейски шеф нито отрече, нито потвърди бил ли е шофьор на Мето Илиенски.