София 25 °C
Велико Търново 28 °C
Пловдив 27 °C
Варна 22 °C
Бургас 23 °C
Начало Новини Предавания На живо

Масови кражби в Студентски град

Най-малко десет стаи в общежития са разбити от началото на годината
пропускане

Масови кражби в Студентски град

Най-малко десет стаи в общежития са разбити от началото на годината

4 месецаОбщество 142 Златина Петкова


Масови кражби в Студентски град. От Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР)потвэрждават, изнесена от потърпевши информация, че само от началото на 2020-та година на територията на района са извършени десет кражби от стаи в студентски общежития, като четири от тях са в блок 41 в квартала.  

Въпреки въведената от години система за контрол в тези сгради, включваща задължителен уведомителен режим на външни лица при влизане в общежитията, като се записват имената им при портиерите на входовете, живеещите там са категорични, че набезите не спират.

Едно от решенията, които студентите предлага е поставяне на камери за видеонаблюдение и по етажите на общежитията, тъй като към момента такива има само на входовете.

Властите съветват студентите винаги да заключват стаите, въпреки че често и тази мярка се оказва недостатъчно ефективна, също така да пазят фактури и документи, които доказват, че откраднатите вещи са тяхна собственост, тъй като в противен случай, дори те да бъдат открити, полицията не може да им ги върне.