Начало Новини Предавания На живо

Масови протести на майки на деца с увреждания в страната

Родителите искат спешни реформи в социалната система

12:00 ч. 25.09.2018 г.Общество 11

Масови протести в цялата страна на майки на деца с увреждания започват от 2 октомври. Те са под наслов „ Суистемата ни убива – Системата е блокирала“. Шествия са предвидени в София, Враца, Пазарджик, Силистра и Стара Загора. В официалната страница на организаторите във facebook, родителите призоваха гражданското общество да ги подкрепи в борбата им срещу реформите в социалната система.

Системата десетилетия наред угнетява най-беззащитната част на обществото ни – хората с увреждания. Системата ощетява и съгражданите ни, които нямата досег с хора с увреждания, защото когато една система не работи за най-слабия, тя-просто не работи. А системата се финансира от нашият труд – нашите данъци. Системата е КОРУМПИРАНА и отхвърля всякакви реформи, защото с реформите ще „секне кранчето“ - ще се пресече корупцията.

Системата ни изправи до стената. Нас, майките на деца с увреждания – буквално! И ни направи силни. И ни направи смели. Ние не можем да се откажем от борбата за реформите. Без тях децата ни ще загинат!