София 1 °C София 1°C - лека мъгла Велико Търново -1 °C Велико Търново -1°C - мъгла Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - разкъсана облачност

Мехмед Дикме: Хората казват, че най-добре се живееше при царя, той изигра историческа роля за България

Коментар на бившия земеделски министър и лидер на партия “Движение за единство на народа”
6 сПолитика 1637 Златина Петкова

“Убеден съм, че пандемията ще повлияе негативно на изборите. Надявам се, че до 4-ти април все пак тя ще отшуми. Заразата няма да даде възможност и за нормално протичане на предизборна кампания”, коментира пред bTV бившият земеделски министър и настоящ лидер на новата партия “Движение за единство на народа” Мехмед Дикме.

Лидерът на ДЕН допълни, че е трябвало политиците още преди пет-шест месеца да съобразят, че тази пандемия няма  свърши толкова бързо и съответно да помислят как могат да оптимизират процеса на гласуване, като дори се пристъпи и към гласуване по пощата.

“Може би трябваше да се предвиди и за гласуване в рамките на няколко дни. Не знам, но трябваше да се се помисли за алтернативи”, допълни Дикме.

Бившият министър на земеделието коментира и управлението на НДСВ, в рамките на което той заемаше поста си. Дикме беше категоричен, че и сега хората да бъдат попитани, те ще отговорят, че най добре се е живяло по времето на царя.

“Друг  е въпросът защо хората, след като мислят по този начин, не го подкрепиха за следващ мандат. Царят изигра съществена роля, историческа бих казал, в развитието на страна”, посочи още Дикме.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!