София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Минчо Христов: Трябва да спре източването на Здравната каса и кражбата от поръчки

Не виждаме друг потенциален партньор освен БСП, заяви лидерът на "Непратийните кандидати"
10 мПолитика 801

“Корнелия Нинова покани “Движението на непартийните кандидати” да се присъединим към широката лява коалиция. Събират ни общи принципи и идеи. Програмата на БСП се припокрива почти изцяло с нашата платформа. Давам само няколко примера: преизчисление на пенсиите, увеличение на заплатите и прогресивно подоходно облагане, болниците да не бъдат търговски дружества.” Това заяви пред БНР проф. Минчо Христов от “Движение на непартийните кандидати”.

Като друга причина за голямата лява коалиция Христов изтъкна случилото се в предишния парламент, когато никой не говореше с никого. Той бе категоричен, че ако и на следващите избори това се повтори, то няма да доведе до нищо добро за страната. 

“Смисълът на политиката е как животът на хората да стане по-добър.  Ние искаме тези идеи да станат реалност и не виждаме друг потенциален партньор освен БСП.”, бе категоричен Минчо Христов.

Като пример за контраст на ценностите на лявата коалиция и другите партии, проф. Христов даде пример с “Има такъв народ”, които направиха всичко възможно да не допуснат преизчисление на пенсиите и в крайна сметка го бламираха: “Това е изключително грозно спрямо възрастните хора.”

“От “Демократична България” казаха, че няма пари за пенсии. Има пари, но те потъват. Миналата седмица стана ясно, че са опростени 10 млрд. лв. на една шепа кухи фирми, свързани с властта. Отделно се крадат 6-7 млрд. лв на година от обществените поръчки и 2-3 млрд. лв от Здравната каса. Ние искаме да спрем това.”,  бе категоричен Минчо Христов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!