София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Младен Маринов: Хаджигенов да се извини на полицаите за унижението по време на протестите

„Защото полицаите бяха, са и ще продължат да бъдат на площада, за да пазят демокрацията“
15 мПолитика 3085

Бившият шеф на МВР Младен Маринов призова Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри вън!" да се извини от трибуната на НС заради "унижението, на което са били подложени полицаите по време на протестите". В коментар във фейсбук бившият вътрешен министър посочва, че служителите на реда са били унижавани пред семействата и близките им. то какво пише още Маринов: 

Тази сутрин в Народното събрание поисках от адвокат Николай Хаджигенов да се извини от парламентарната трибуна на всички български полицаи за унижението, на което те бяха подлагани по време на протестите през миналото лято.

На 2 септември 2020 г. и почти през цялото време на протестите, българското общество стана свидетел на ковчези, черни знамена, бесилки, палене на слама, хвърляне на бомбички и на какво ли още не – все неща, които унижаваха всички полицаи, които бяха там на площада. Унижаваха ги пред очите на техните семейства и на техните деца.

Ако Хаджигенов и нашите политически опоненти, наистина са за демокрация и за работещи институции, то той трябваше да излезе и от парламентарната трибуна да декларира, че не подкрепят подобни действия срещу демокрацията и хората, които пазят демокрацията. Защото полицаите бяха, са и ще продължат да бъдат на площада, за да пазят демокрацията. Аз цял живот съм бил полицай и съм правил това за 90% от хората, които стоят в залата на парламента сега. Вчера всички видяха, че полицаите направиха същото и за новата политическа сила в Народното събрание. Това е тяхната работа. Полицаите са съвременните герои и ако те не бяха там, на поста си, в момента в България щеше да има гражданска война. Затова държа г-н Хаджигенов да се извини на тези хора от парламентарната трибуна.

Но и днес, нашите политически опоненти, и особено това лице, продължиха да използват полицията и Министерството на вътрешните работи за собствените си политически стремежи и за собствената си политическа алчност. А с думите си доказаха нашата теза, че се опитват да отклонят българското общество от истинския му дневен ред. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!