София 5 °C София 5°C - ясно небе Велико Търново 6 °C Велико Търново 6°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - разкъсана облачност Варна 6 °C Варна 6°C - предимно облачно Бургас 8 °C Бургас 8°C - разкъсана облачност

Множество нарушения на мястото, където ток уби 16-годишното дете

Част от павилионите е трябвало да бъдат премахнати, а при други има въпросителни около поставените кабели
3 мИнциденти 164 Златина Петкова

Множество нарушения в търговските обекти край мястото, където загина 16-годишното момче, установи проверка, извършена от Район „Триадица”. Оказва се, че част от павилионите е  трябвало да бъдат премахнати, а при други разположението на кабелите е било променено преди три години.

Инспекцията е показала още, че един от търговските обекти, свързан с въпросните кабели от шахтата, не е работил, но и няма разрешително за поставяне, което означава, че изобщо не трябва да бъде на това място.

Друг от павилионите, намиращ се  в съседство, към който води оголеният и опасен електрически кабел, е бил в процедура, както за узаконяване, така и за премахване.  По абсурдния казус преди две години е потърсено становище от Областната управа на София и болничното заведение, с което павилионът е имал сключен договор, но до краен резултат така и не се е стигнало.

Четири от петте павилиона преди три години са били захранени с ток с кабели по въздуха, но след премахване на стълб, кабелите са прокарани под земята. Проверката на институциите продължава, а близките на загиналото момче са категорични, че са готови на протест.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!