София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

МВР СИ ДАДЕ БОНУСИ ЗА 10 МЛН. ЛВ: Въпреки протестите за пари и полицейското насилие

Служителите на реда претендираха за 30% увеличение на заплатите, но им дадоха 15%
5 мЕвроком 593

За постигнати резултати в служебната дейност на работещите по трудов договор в системата на МВР са дадени бонуси в общ размер 10 633 741 лева през 2020 година. А за постигнати високи резултати и конкретен съществен принос при изпълнение на служебните задължения или за продължителна служба в МВР са раздадени почти 4 пъти повече средства – 41 432 818 лв. Това става ясно от отговори на въпроси по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ), зададени от гражданско движение БОЕЦ (България обединена с една цел).

"Полицейско мракобесие, насилие и беззаконие. Десетки и стотици случаи на полицейски побои и физическо насилие над протестиращи граждани, стотици незаконни задържания и арести. Погром над палатковите лагери на Орлов мост, Ректората и МС. През 2020г. МВР бе в ролята си на стожер и пазител на престъпната власт на управляващата ни мафия. Не служеше на гражданите и обществото, а на шепа мафиоти, мутри и олигарси превзели властта. Жалко за труда на  малцината свестни служители останали в системата на МВР", това пишат от БОЕЦ.

През миналата година имаше два пъти национални протесто на полицаите заради малкото според тях увеличение на заплатите им. Те претендираха за 30% увеличение на заплатите, но им дадоха 15%.