София 7 °C София 7°C - предимно ясно Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - ясно небе Пловдив 8 °C Пловдив 8°C - предимно ясно Варна 11 °C Варна 11°C - ясно небе Бургас 10 °C Бургас 10°C - ясно небе

На кого помага 0% ДДС? (ВИДЕО)

Обсъжда се нулева ставка за определени стоки
пропускане
2 чИкономика 244 Николай Трифонов

Помага ли 0% ДДС на потребителите? Според депутата от ПП "Има такъв народ" нулевата ставка е помощ за производителите, а не за потребителите.

Продължава обсъждането какви да са мерките, които да подпомогнат потребители и фирми да се справят с растящата инфлация. 

Предложението на "Възраждане" за 0% ДДС са определени стоки беше отложено за утре, след от  "Има такъв народ" поискаха на дебата да присъства министърът на финансите или негов заместник. Председателят на Народното събрание Никола Минчев информира, че представители на Министерството на финансите не могат да присъстват на дискусията и така се стигна до решението за отлагане на точката. 

Кирил Симеонов допълни, че инфлацията при индустрията е много по-голяма от тази при потребителите. По данни на НСИ индексът на производител в промишлеността е нарастнал с 40% през януари.

Повече вижте във видеото!

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!