София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Неуспешен опит: Двамата, обвинени в изнасилване на 21-годишна в Пловдив поискаха да излязат от ареста

Делото се проведе при закрити врата

1 месецПравосъдие 3 Иванина Игнатова

25-годишният Румен и 16-годишният Денис, срещу които има повдигнато обвинение, че са изнасилили млада жена в Пловдив, остават с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”. Това реши снощи състав на Пловдивския окръжен съд.

Делото се проведе при закрити врата, без да бъдат допускани медии, заради подробностите от интимен характер и това, че един от обвиняемите е непълнолетен.

Мъжът и тийнейджърът бяха задържани, за това че на 19 февруари насилили младата жена. Установено е, че тя и двамата мъже се запознали чрез техни приятели. По данни на прокуратурата, в късните часове на 19 февруари, те я заплашили, след което извършили горепосоченото деяние в апартамент в Пловдив. 

Обвинените мъже са били задържани с постановление на наблюдаващия прокурор, като по искане на Районна прокуратура-Пловдив Районният съд е взел мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. След внесено обжалване на по-горна инстанция и потвърждаване на определението, Румен и Денис остават за постоянно зад решетките.