София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Нинова към Борисов: Цинизъм е да се хвалиш с пътища, когато се навършва година от Своге!

"Воаяжите ви едва ли заслужават повече внимание"

Нинова към Борисов: Цинизъм е да се хвалиш с пътища, когато се навършва година от Своге!

"Воаяжите ви едва ли заслужават повече внимание"

9 месецаПолитика 4 Боряна РайчеваЦинизъм е да се хвалиш със строителство на пътища в деня, в който се навършва една година от катастрофата край Своге, която отне 20 човешки живота, г-н Борисов. Това написа във фейсбук профила си председателят на БСП Корнелия Нинова по повод инспекцията на премиера на строежа на АМ "Европа".

Тя припомни, че експертизата доказа некачественото строителств на участъка.

Според нея един пожар под магистрала “Струма” компрометира прясно построения участък, в който са пръснати и европейски средства, и парите на българските данъкоплатци.

"Правите го, возейки в джипа си Нанков, който "пое” политическата отговорност, като от министър го назначихте за зам.-министър. Тези факти казват всичко. Воаяжите ви едва ли заслужават повече внимание", посочва тя.

Припомняме, че миналата година Нанков бе министър на регионалното развитие и точно заради катастрофата край Своге подаде оставка.

По думите й друга е темата, която заслужава огромно внимание.

"Днес директорът на Здравната каса обяви, че пациентите доплащат 4 млрд. лв. от джоба си често "под масата" или с измислени поводи - ВИП стая с четка за зъби и шапка за глава. ГЕРБ управляват България вече десет години. И по този показател - здравен статус и смъртност, също ни закотвиха на дъното на Европа. Здравната реформа е крещящо наложителна. И трябва да започне с премахване статута на търговски дружества на болниците", пише още Нинова.