София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Нова акция на “Пътна полиция”

До неделя ще се следи за превишаване на скоростта
9 сОбщество 299 Мирослав Митков

Нова специализирана акция на “Пътна полиция” стартира от днес и ще продължи до неделя включително. Тя ще се провежда не само у нас, а на територията на целия Европейски съюз, като в рамките й ще се следи за превишаването на скоростта.

От началото на 2021 година от КАТ са установили над 400 000 нарушения, свързани с превишаването на скоростта. От “Пътна полиция” увериха, че за всички тези нарушения са съставени актове или предстои такива да бъдат издадени.

Ако скоростта е драстично завишена в населено място, може да се стигне до глоба до 600 лева и дори до отнемане на шофьорската книжка. Техническите средства, с които разполага КАТ, за да следи за превишавенето на скоростта са над 200.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!