София 5 °C София 5°C - облачно Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - облачно Варна 5 °C Варна 5°C - облачно Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

Няма съгласие между държавите-членки на ЕС за таван на цената на природния газ

Против са Германия, Нидерландия, Швеция, Австрия и Финландия


Енергийните министри на държавите-членки на Европейския съюз не постигнаха съгласие за таван на цената на природния газ от януари. Против са Германия, Нидерландия, Швеция, Австрия и Финландия, които се опасяват от ограничаване на доставките, ако бъде наложен таван на цената на газа.

"Таванът на цената на газа, която в момента е в документа, не удовлетворява нито една държава. Приемаме това като подигравка след толкова много обсъждания и писмени предложения", заяви министърът за климата и енергетиката на Полша Ана Москва.

"Представеният текст е незадоволителен. В него не се казва ясно, че ще има ефект върху цените", посочи министърът на енергетиката на Белгия Тине ван дер Щратен.

Енергийните министри на държавите-членки на Европейския съюз ще се срещнат отново на 13 декември в опит за постигане на съгласие.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!