София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Още един починал в новото отделение за Ковид в Пловдив

Разказ на дъщерята
30 мЕвроком 1118

Случайно разбрах за клиниката в Пловдив. Моят баща премина през ужасяващи перипетии. Това разказва пред бТВ дъщерята на починал в новото Ковид отделение в болница "Свети Георги" в Пловдив. 

По думите й и двамата й родители са се почувствали зле. Свързват се с личния си лекар, който отказва да ги види, защото те нямат тест. Майката на Диана Финч се свързва с Бърза помощ. Те обаче казват, че не е за тях. Междувременно състоянието на възрастния мъж се влошава. Хващат си такси и отиват в частна клиника. Там им казват, че понеже нямат тест не могат да ги приемат. Препращат ги в друга болница, където след чакане в коридорите бива приет. Лекуват го с кислород. 

Майката на Финч се прибира за домашно лечение, баща й остава в болницата. 

Преди да почине мъжът е казал, че е звънял много пъти на лекар и санитар, но не са се отзовали. След няколко дни го местят в ковид отделението в "Свети Георги" в Пловдив, където по-късно умира. 

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!