София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

От 7 юли Дубай отваря за туристи

Посетителите ще трябва да спазват строги изисквания

Дубай отваря за туристи от 7 юли, съобщават от медийния център на държавата. Това се случва след три месеца на изолация, с цел предотвратяване на разпространението на епидемията от COVID-19.

Съобщението, което се позовава на Висшия съвет за управление на кризи и бедствия, съдържа списък на протоколите, на които трябва да се подчинят пристигащите, за да влязат в емирството.

Сред изискванията са туристите да представят отрицателен тест за коронавирус от преди най-малко 96 часа, както и да се подложат на тест на летището в Дубай, като лицата, показали положителни резултати, следва да спазват 14-дневна карантина.

Желаещите да посетят страната също така трябва да имат международна медицинска застраховка, да качат на телефона си мобилно приложение, с което да комуникират информация, отнасяща се до тях, както и да попълнят декларация за здравословно състояние.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!