София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 5 °C
Варна 6 °C
Бургас 9 °C
Начало Новини Предавания На живо

От ГЕРБ с декларация за ваксинираните общински съветници в Сандански

От формацията съветват журналистите да питат кмета
7 сОбщество 394 Златина Петкова

Местната структура на партия ГЕРБ излязоха със совя позиция по отношение на ваксинираните от формацията общински съветници.

„По отношение на поставените ваксини на общински съветници в Сандански нямам конкретна информация и не знам технологично как се е случил процеса. От групата общински съветници на ГЕРБ е ваксиниран само един, който е действащ учител на първа линия,  каза за Радио Благоевград председателят на общинската структура на ГЕРБ в Сандански и общински съветник Стоян Стоев.

Той обясни още, че ще излязат с декларация, в която ще отправят питания, за да разберат повече подробности. Стоев посочи, че реално хората, които би трябвало да отговорят са кмета на града, директора на болницата или председателят на Общинския кризисен щаб. 

Припомняме, че министърът на здравеопазването Костадин Ангелов е разпоредил незабавна проверка във връзка с постъпила информация, че на територията на РЗИ-Благоевград, в град Сандански, са извършени ваксинации извън реда, описан в Националния план за ваксиниране срещу Covid-19. Проверката е започнала вчера, като целта й е да установи всички факти около ваксинирането в региона.

Проверката ще приключи до 24 часа. Ако след нея се докаже, че редът за ваксинации е нарушен, всички длъжностни лица от системата на МЗ, отговорни за изпълнението на плана в региона, ще понесат най-строги санкции, закани се здравният министър.