София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Отварят заведенията

Затворени остават университетите
пропускане
13 чОбщество 253 Златина Петкова

Заведенията, затворени повече от три месеца заради коронавируса, от днес официално отварят врати. 

Те ще работят обаче при 50% заетост, както и  при строго спазване на мерките, сред които са дезинфекция, носене на маски от страна на персонала, както и настаняване на клиентите на достатъчно разстояние един от друг. Затворени, поне до 1-ви април, обаче  остават нощните барове и дискотеките.

Освен заведенията, от днес работят и учебни школи и образователни и езикови центрове. Позволено  е и провеждането на конгреси и семинари. Разрешени са екскурзиите в страната, както и посещенията в игрални зали и казина.

Всичко това влиза в сила от понеделник (1 март) със заповед на министъра на здравеопазването, въпреки че през изминалата седмица в България беше регистриран най-висок ръст на броя на новите случаи на COVID-19 от началото на годината. 

 

На този фон, неясно защо, затворени за посещение на лекции, остават университетите.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!