София 18 °C София 18°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - ясно небе Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - предимно ясно Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - слаб дъжд

Панев: Можем без руски газ, но ако предлага най-добри условия, защо да не използваме газ оттам?

Според него изчакването дали ще има коалиция на ДБ с ПП не е проблем
6 сИкономика 743 Николай Трифонов

СНИМКА: "БУЛФОТО"

"Ако "Газпром" предложат най-изгодната цена, няма да имаме основания да ги спрем. Можем без руски газ, но ако те предлага най-добри условия, защо да не използваме газ оттам?" Това коментира в ефира на „Твоят ден” по NOVA NEWS съпредседателят на "Зелено движение" Владислав Панев. 

"Важното е да не зависим от един доставчик на газ, за да не се използва той като политическо оръжие. Строежът не интерконектора е завършен, предстоят само административни процедури, така че от 1 октомври да заработи. "Газпром" е ненадежден доставчик, да търсим алтернативи, за да не останем "на сухо". Едната е азерският газ, другата - втечненият", заяви Панев.

По думите му изчакването дали ще има коалиция на ДБ с ПП не е проблем, а въпросът е да е изгодно за държавата.

"Обща наша коалиция с тях, ще значи убедителна победа на изборите. Общата цел е избавяне от "лапите" на корупцията", смята бившият депутат.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!