София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

По-дълга карантина за заразените във Виена

Те остават в домовете си вместо по 10, по 14 дни

Карантината за заразените от коронавирус лица във Виена се удължава от 10 на 14 дни. Причината е бързото разпространение на британския вариант на COVID-19.

Болните ще могат да прекъсват след десетия ден карантината си, в случай че направен тест показва много ниско ниво на зараза. 

Контактните лица пък ще прекъсват престоя си вкъщи след десетия ден, ако нямат никакви симптоми и представят отрицателен PCR тест. В съобщение за пресата се казва, че мерките влизат в сила незабавно.

Виена е втората провинция с удължен срок на карантината след провинция Бургенланд, където тези мерки влязоха в сила от вчера. Поради федералното държавно устройство на Австрия препоръката за удължаване на карантината се дава от австрийското правителство, като задача на провинциите е да се съобразят с нея и да я приложат в момент, когато това е наложително. 


Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!