София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Почина Иван Златарев

Безбройни са ролите му в театъра и киното
4 мОбщество 362 Мирослав Митков

На 81 години почина актьорът Иван Златарев – бащата на обичаната от малки и големи Кака Лара.

Тъжната новина съобщи самата тя на официалния си профил във фейсбук. 

"Никой не е готов да напише онова, от което винаги се е страхувал...Ванката! Нашият Ванка си отиде! Сбогом, смело момче!", написа водещата на "Милион и едно желания" в социалните мрежи.

През 1970 г. Златарев завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Филип Филипов. Година по-късно играе на сцената на Плевенския драматичен театър, а след това и в Пловдивския драматичен театър. От 1978 до 2006 г. в Народен театър за младежта.

Безбройни са ролите му в театъра и киното. Запомняща се е ролята му на Македонски в "Хъшове" по Иван Вазов, Иванчо Йотата в "Чичовци", на Кулигин в "Три сестри“ на Антон Чехов и Ханджията в "Мрак“ на Антон Страшимиров. Той участва още в "Дървеница" на Владимир Маяковски, в "Параграф 22“ на Джордж Хелър, "Мизентроп“ на Молиер, а също в телевизионния театър "Всяка есенна вечер“.

Иван Златарев има роли и в киното: в "На всеки километър“, "Дубльорът“, Бой последен“,  "Магия’82“, "Игра с огъня“, "Кристали“, "Дом за нежни души“, "Вярност“, "По дирята на безследно изчезналите“.