София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Почина Уилям Шекспир - първият мъж в света, имунизиран срещу Covid-19

Той беше имунизиран през декември 2020 г. в университетската болница в Ковънтри
42 сОбщество 471 Ивана Иванова

След дълго боледуване почина Уилям Шекспир - първият мъж в света, имунизиран срещу Covid-19, съобщи BBC. 81-годишният британец е издъхнал в същата болница, където получи ваксината си.

Шекспир, който е страдал от хронично заболяване, е починал от инсулт, съобщиха от университетските болници Ковънтри и Уорикшир NHS Trust.

Уилям Шекспир стана вторият човек в света, получил от ваксината на Pfizer. Това се случи през декември 2020 г. в университетската болница в Ковънтри.

Кадрите с момента на неговото ваксиниране в Университетската болница в Ковънтри, излъчени директно по телевизията, накараха британския министър на здравеопазването Мат Ханкок да се просълзи и да заяви: "Горд съм, че съм британец".

Семейството на съвременния г-н Шекспир каза, че той ще бъде запомнен с много повече от споделяне на име с една от най-известните исторически фигури в Англия. Бил е любител фотограф и любител на джаза, енорийски съветник и служител в местните училища повече от две десетилетия.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!