София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Полицията в Буенос Айрес използва сълзотворен газ срещу скърбящи край ковчега на Марадона

Постепенно охраната е успяла да постави под контрол опашката, като дори са направени опити да бъдат накарани феновете да слагат предпазните си маски
2 мОбщество 275 Боян Марков

Сблъсъци са се състояли между полицията и хилядите скърбящи аржентинци за смъртта на футболнита легенда Диего Армандо Марадона. Това съобщи испанският вестник Marca.
 
Употребен е бил сълзотворен газ срещу напиращи да положат цветя и фланелки близо до ковчега на починалия в Буенос Айрес.
 
Постепенно охраната е успяла да постави под контрол опашката, като дори са направени опити да бъдат накарани феновете да слагат предпазните си маски, но много от тях въобще нямат такива.
 
Ковчегът е покрит с аржентинското знаме, с фланелките с неговия №10 - на националния на Аржентина и на любимия му клубен отбор Бока Хуниорс. Край него скърбящите поставят цветя и футболни екипи.
 
Не липсваха и гневни на организираното многохилядно поклонение пред тялото на Марадона, които изтъкнаха, че  в продължение на месеци хиляди аржентинци са били лишени от възможността да се простят с починалите си в пандемията близки заради ограничителните мерки срещу коронавируса.