София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Предизборна листа съставена от дървета

От „Запазете Бедечка“ отхвърлят твърденията, че влизат в политиката

15:11 ч. 10.10.2019 г.Общество 50

Предизборна листа, съставена от дървета представиха от старозагорската група "Запазете Бедечка" . Любопитната инициатива беше разпространена в социалните мрежи. Под надслов "Така и така ще са дървета, поне да са истински".

Поводът-  твърдението на една от листите в Стара Загора, че при тях членуват хора от "Запазете Бедечка".От природозащитната организация отхвърлят твърденията и по тази причина текстът към плаката гласи: Някакви "граждани" обяснявали на някакви публични места и пред медии, че хора от "Запазете Бедечка" са в листата им. Казваме на всички партии, партийки и кандидати: защитавайте парк "Бедечка", но без лъжи! "Запазете Бедечка" не е в нито една отделна партийна листа! "Запазете Бедечка" е на целия град. И на България.

В колажа са включени снимки на различни дървесни видове, които растат в старозагорския парк. Най-голямата снимка е на 700-годишния Стар чинар, който е една от забележителностите на града.В плаката е отправен и традиционният, но остроумно изменен предизборен призив: "Купуването и продаването на паркове е престъпление“.

Припомняме, че "Бедечка" отново беше отреден за парк, след като преди години част от територията беше определена за жилищен квартал. От "Запазете Бедечка" подчертават, че са равно отдалечени от всякакви партийни формации и идеята на колажа е да напомни, че запазването на парка е много по-важно от партийни амбиции в каквито ги замесват.