София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 18 °C Велико Търново 18°C - слаб дъжд Пловдив 23 °C Пловдив 23°C - слаб дъжд Варна 23 °C Варна 23°C - разкъсана облачност Бургас 21 °C Бургас 21°C - слаб дъжд

Премиерът Стефан Янев се срещна с посланика на Палестина у нас Ахмад ал Мадбух

България продължава да следи развитието на ситуацията в Близкия Изток
20 сПолитика 245 Ивана Иванова

Министър-председателят Стефан Янев проведе среща с посланика на Държавата Палестина Ахмад ал Мадбух.

В рамките на срещата бе обърнато внимание на добрите отношения и възможностите за задълбочаване на връзките между двете държави. Акцент бе поставен върху перспективата за ефективно прилагане на подписаните двустранни споразумения в сферите на образованието, земеделието и туризма. 

В хода на срещата бе отбелязано, че България продължава да следи развитието на ситуацията в Близкия Изток с повишено внимание и голяма загриженост. Подчертана бе необходимостта от деескалация на напрежението в региона, незабавно прекратяване на насилието и ефективно използване на дипломатическия инструментариум. В това отношение фокусът бе насочен към възможностите за разгръщане на потенциала на международните организации и на посредническата роля на държавите от региона.

Премиерът Стефан Янев препотвърди своята позиция, че военното решение не е решение. Подчертано бе, че единственият начин за трайно и устойчиво разрешаване на конфликта в региона е чрез преговори.

Посланикът на Държавата Палестина Ахмад ал Мадбух обърна внимание на проблема, свързан с недостига на лекарства и на медицинско оборудване, като в тази връзка призова за подкрепа.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!