София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 10 °C
Варна 10 °C
Бургас 13 °C
Начало Новини Предавания На живо

Проф. Иван Чалъков: Следете пътя на парите и ще разберете накъде отива коронавирусът (ВИДЕО)

Ръководителят на клиниката по УНГ в болница "Царица Йоанна-ИСУЛ" в "Честно казано с Люба Кулезич"
35 сЕвроком 36462

Следете пътя на парите и ще разберете накъде отива коронавируса. Следете офертите за термометри и маски. Това каза проф. д-р Иван Чалъков - ръководител на клиниката по УНГ в болница "Царица Йоанна-ИСУЛ" в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

"Хората по цял свят масово излизат на улицата. Трябва ли да приемем, че добрите и злите гении на този процес са 10 души, а милионите са идиотите, които реагираха правилно. Математически не е правилно. Току що ми се обади доктор от Русе - днес е заведено дело заради маските, които трябва да носят малките деца", обясни Чалъков.

"Главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев си позволи да обиди доц. Атанас Мангъров, като го попита в прав текст дали е виждал КОВИД-19 отделение. Прозвуча ми като в българския сериал "Под прикритие", в което главният актьор Захари Бахаров пита: "Ти качвал ли си се на Q7, бе?". Не е възможно един национален инфектант да си позволи такъв тон. Медицината е много специален стъклен магазин и в него слонът няма място. Има написани правила", допълни професорът.