София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Проф. Кантарджиев: Хората, които се ваксинират, трябва да ядат домати

Той добави, че по този начин се предотвратява образуването на тромби
6 мЗдраве 11199

Хората, които се ваксинират, трябва да ядат домати. Това заяви проф. Тодор Кантарджиев пред БТВ. Той добави, че по този начин се предотвратява образуването на тромби.

Когато мерките продължават повече от две седмици, се натрупва една умора. Но ние сме стигнали крайностите, както в други държави - полицейски час, смс да излезеш, за да си купиш хляб. Вече една година се натрупва една умора в хора, едно напрежение, също така натрупва се и умора в органите, които трябва да проявяват контрола. Това са РЗИ, Агенцията по храните и полицията. Именно затова се предприемат такива мерки, казваме го разхлабване.

Нищо толкова не се охлаби, защото вчера електронната ми поща беше пълна с писма на възмутени граждани. Те казват: 10 000 в болницата, вие пускате мерките, какво ще стане. Чакайте бе, нищо толкоз не се пуска. Маските си остават и да не се събираме с много хора. За мерките се гледа натоварването на болниците, натоварването на системата, на болните в интензивните отделения, на болните в болниците. Но да ви кажа, сериозна е ситуацията, именно затова, това, което казват лекарите, да се спазва - маските и да не се събираме с много хора, допълни проф. Кантарджиев.

Започнат ли десет души да заразяват 20 или 25, каквито са потенциалните възможности на този британски вариант, тогава нещата става лоши. Сега сме в една плато, до седмица трябва да започне спадане на броя на случаите. 1,8 милиона българи са с имунитет срещу вируса. Борим се максимално бързо да ваксинираме, всичките ваксини, които идват, в рамките на дни да бъдат поставени. Смятаме, че до края на лятото ще бъде имунизирано 70 % от населението и вирусът ще се разпространява по-слабо. Тези, които са ваксинирани, да хапват домати и да пият доматен сок, за да нямат кръвосъсирване, каза още проф. Тодор Кантарджиев.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!