София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Проф. Михайлов: Зелените ни коридори за ваксини нито са зелени, нито са коридори (ВИДЕО)

Предстои решението за ваксините да бъде гласувано окончателно в пленарна зала утре
3 мЕвроком 595

Зелените ни коридори за ваксини нито са зелени, нито са коридори. И децата вече знаят, че у нас има недостиг на ваксини. Това заяви проф. Георги Михайлов от БСП по време на заседанието на Комисията по здравеопазването, на което се обсъди възможността за закупуването на руската ваксина Sputnik V.

В края на заседанието представители на БСП напуснаха, тъй като предложението им бе изменено и не бе прието в началния вид.

Комисия прие:

„Министерският съвет да предприеме всички необходими действия за провеждане на своевременни консултации с Европейската комисия в цел проучване на възможностите за покупка на ваксини във връзка с пандемията от covid-19, които са получили разрешение за употреба в държави, извън ЕС или в държави от Европейското икономическо пространство“.

Предстои решението да бъде гласувано окончателно в пленарна зала утре.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!