София 13 °C София 13°C - разкъсана облачност Велико Търново 12 °C Велико Търново 12°C - предимно облачно Пловдив 18 °C Пловдив 18°C - предимно облачно Варна 11 °C Варна 11°C - облачно Бургас 13 °C Бургас 13°C - облачно

Проф. Радулов: В цялата тирада на Гешев има една заявка – да го оставят

Според него тя е направена умишлено в часа, в който Герб и ПП говореха за общото управление

48 сПолитика 893 Антония Лазарова

"В момента два влака се разминават – на политиката в прокуратурата и на прокуратурата в политиката. Обществото ще преглътне всичко това, вместо определени хора да слязат от влака. Сега рязко се ускорява отново влакът на прокуратурата в политиката, но той ще се размине много накратко с политиката, в която от 5 г. насам има един политически сегмент практически се занимава почти изцяло с прокуратурата и съдебната реформа. Тази политическа битка приключва с този кабинет."Това каза в ефира на Нова тв политическият анализатор Кристиян Шкварек.

Влакът с изчистване на прокуратурата, протести, излизане на площада - в момента, в който двете страни се събраха в общ кабинет, този влак приключи. За да изчегърташ една система, имаш нужда от много голям политически капитал. А в тази коалиция той приключи, тя е изключително непопулярна в средите на електоратите на двете партии, допълни още Шкварек.

Проф. Николай Радулов от своя страна пък заяви, че е очаквал от вчерашната пресконференция на Иван Гешев нещо повече.

Според него тя е направена умишлено в часа, в който Николай Денков и Мария Габриел са говорили за общото управление на ГЕРБ и ПП-ДБ.

„Но всичко протече много минорно. Г-н Гешев с минорен тон обясни как се бори за България и само прокуратурата работи. 20 г. сме виждали как се вадят едни записи. Ние сме свикнали на тези неща, но никой нищо подробно не каза“, обясни проф. Радулов.

По думите му по скоро това е било за да покаже, че един човек е демонизиран, защото неговата структура работи.

Проф. Радулов заяви, че в цялата тирада на Гешев има една заявка – да го оставят. „Това е опит за пазарлък. В чекмеджетата има много дела“, добави експертът. И Радулов, и Шкварек са на мнение, че промяната ще е не долу Борисов и Гешев, а само долу Гешев.