Начало Новини Предавания На живо

Прокопиев: Очевидно е, че атаките на прокуратурата са свързани с наши медийни публикации

Издателят с коментар след развръзката по "делото EVN"

Прокопиев: Очевидно е, че атаките на прокуратурата са свързани с наши медийни публикации

Издателят с коментар след развръзката по "делото EVN"

37 сVox Populi 657


Главният прокурор написа нещо много тревожно, че войната продължава. Не е допустимо прокуратурата да води лична война срещу когото и да е. Това е пълно деинституционализиране и напълно изпразва съдържанието на институциите, които трябва да охраняват правото и законността и да защитават интересите на обществото. В момента, съдейки по моя казус, се използват като инструменти за репресия. Това каза издателят Иво Прокопиев в ефира на TV+ във връзка с коментара на главния прокурор Иван Гешев по "делото EVN", че "войната продължава".

"Цялата законодателна сила, която законът им е дал, е някой да бъде преследван, виждаме го абсолютно директно, тормозен, измъчван. В моя случай и семейството ми, служителите ми, фирмите ми вече 6 години. Това започна от разследването на Капитал във връзка с КТБ през 2009г. с концентрацията на държавните пари в банката", коментира Прокопиев.

"Не е вярно, че запорите върху имуществото ми не пречи на медийния ми бизнес. Няма как да се разделя - половината от мен да е издател, а другата половина предприемач. Според мен е повече от очевидно, че атаките са свързани с конкретни публикации в "Капитал". Редакцията беше публикувала една хронологична линия от събития как след всяка по-остра публикация следва репресивна мярка", допълни бизнесменът.