София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Прокуратурата сезира Росен Желязков за концесията на пристанището в "Росенец"

Министерството на транспорта следва да предостави договора за терминала

Прокуратурата сезира Росен Желязков за концесията на пристанището в "Росенец"

Министерството на транспорта следва да предостави договора за терминала

33 сПравосъдие 2916 Ивана Иванова


ВАП сезира министъра на транспорта, инфомационните технологии и съобщенията да започне незабавна проверка на концесионирането на пристанищен терминал „Росенец”, това стана ясно от прессъобщение на прокуратурата.

Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на транспорта  информационните технологии и съобщенията (МТИТС) да започне незабавна проверка на концеосионорането на пристанищен терминал „Росенец“. На основание чл. на основание чл.145 ал.1  Закона за съдебната власт (ЗСВ) ВАП е образувала преписка.

В най-кратък срок МТИТС следва да предостави на ВАП концесионния договор за пристанищния терминал, административната преписка по сключването на договора,  инвестиционната програма, която следва да е неразделна част от договора, съгласно т.5.2. от решение на Министерски съвет № 172/22.03.2011г. за определяне на концесионер. Както и информация за предварителни съгласувания и одобрения съгласно т. 10.2.5. от решението на МС и информация за извършван от страна на МТИТС контрол по изпълнение на концесионния договор.  Проверката на ВАП продължава.