София 25 °C София 25°C - предимно облачно Велико Търново 20 °C Велико Търново 20°C - предимно облачно Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - разкъсана облачност Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - ясно небе

Рашков: Гешев се включи в предизборната битка, не обели дума за ”Барселоногейт” и пачките на Борисов

"Българската прокуратура обича да се намесва в политическия живот на страната"

1 годинаПолитика 5

Прокуратурата за пореден път се включва в предизборната битка.” Така бившият министър на вътрешните работи и бивш депутат от ”Продължаваме промяната” Бойко Рашков коментира брифинга на прокуратурата в четвъртък, на който бяха пускани записи и се говореше за заговор срещу главния прокурор Иван Гешев.

"Българската прокуратура обича да се намесва в политическия живот на страната, без да се съобразява с основни принципни положения в конституцията", коментира още Рашков. Той призна, че и той, и други хора, с които е разговарял в четвъртък, не са разбрали нищо конкретно от брифинга и според него той е организиран предизборно.

"Брифингът няма нищо общо със справедливостта", коментира Рашков и напомни, че още не е приключила проверката по "Барселонагейт" (въпреки че през януари главният прокурор обяви, че това ще се случи до "месец, месец и нещо" -бел. ред.) и че от прокуратурата не изнесоха публично информацията, че е потвърдена автентичността на някои от банкнотите от снимките от нощното шкафче на Бойко Борисов.

Рашков напомни и, че Борисов призна публично, че знае информация по разследването за банкнотите, която никъде преди това не беше огласявана по този начин, а именно, че "френска банка и френски съдия-следовател" са отговорили, че банкнота с такъв номер не е издавана.

Рашков съобщи и, че докато е бил министър на вътрешните работи е преместил началникът на отдел "Убийства" в ГД "Национална полиция" Михаил Наумов на друго място в полицията заради "данни, че този Наумов е съдействал на представител на престъпния свят да получи разрешение за притежаване, носене и ползване на оръжие за около един ден при огромен натиск върху служителите от съответното управление на полицията в София окръг".

Той съобщи и, че след изтичане на мандата на правителството "Петков", Наумов е възстановен обратно на длъжността началник на отдел "Убийства". "Същият този представител на престъпния свят е любим свидетел на прокуратурата и на някои служби на МВР по различни дела за тежки престъпления. Този представител на престъпния свят по предложение на прокуратурата многократно беше охраняван от службите на МВР повече от година или година и половина, а това струва на българския данъкоплатец между 400 000 и 500 000 лева", каза още Рашков.

Източник: Фрогнюз