София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Рашков: Защо е дошъл Стефан Димитров при мен? Имам запис на предаване в "Евроком" при Диков

Комисията не може да изпълни задачата, за която е съставена, каза Рашков и напусна заседанието

16 дниПолитика 19

Защо е дошъл този човек при мен? Той е влязъл без каквато и да е привилегия. Записан е по реда. Поводът е информация, която този човек ми даде по едно дело, което е "смачкано" от българската прокуратура срещу Мирослав Найденов. Имам запис на ТВ предаване в "Евроком" при Диков. Имаше случай, в който аз го споделих. Той ме помоли да участвам на следващата седмица пак. Това стана. Възложих на служби да се извърши проверка. Това заяви бившият министър на МВР Бойко Рашков по време на изслушване във временната комисия по казуса "Митници". 

За да поддържа едно лице хигиена на контактите, трябва ли да има информация дали те извършват престъпна дейност. Аз се поинтересувах в хасковската окръжна прокуратура. Оттам ми отговориха, че нямат данни за противозаконна дейност, каза Рашков. 

Комисията не може да изпълни задачата, за която е съставена, защото в петък един от членовете излезе на трибуната на Народното събрание и направи изводи. Хамид Хамид направи изводи, затова няма смисъл от комисията, категоричен е депутатът от ПП-ДБ. 

Снимка: БГНЕС