София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

"Разделението на властите е просто една илюзия, в която вече не знам кой вярва"

Коментар на Слави Трифонов във фейсбук

"Разделението на властите е просто една илюзия, в която вече не знам кой вярва"

Коментар на Слави Трифонов във фейсбук

4 мVox Populi 1306


Собственикът на телевизия "7/8" Слави Трифонов коментира новия запис, в който се предполага, че се чува гласът на премиера Борисов. В публикация в социалните мрежи шоуменът коментира, че този разговор е доказателство, че разделението на властите в България не съществува. Ето какво пише още Трифонов във фейсбук: 

Днес излезе поредният запис. В него министър-председателят Бойко Борисов разговаря с председателя на Конституционния съд Борис Велчев, уточнявайки некви пари за некви неща и наричайки председателя на Конституционния съд "братиньо".
Значи, да уточним - министър-председателят говори с председателя на Конституционния съд "на братиньо".
Има ли по-ясно доказателство от този разговор за това, че разделението на властите е просто една илюзия. Илюзия, в която вече не знам кой вярва. Това е такъв страм, такъв позор, който е възможен само в една държава от Третия свят, а не в държава, която твърди, че е член на Европейския съюз.
Искам да отбележа, че Борис Велчев е председател на Конституционния съд и през юли 2016 г., когато Конституционният съд обяви за противоконституционни три от въпросите на референдума - за намаляване на броя на депутатите от 240 на 120, за прекия избор от гражданите на директорите на полицейските управления, за електронното гласуване. Вие не бяхте питани по тези въпроси, защото Конституционният съд не разреши.
Представям си какъв може да е бил разговорът на министър-председателя Борисов с председателя на Конституционния съд Борис Велчев преди 4 години: "Абе, братиньо, орежи три от въпросите от референдума на Слави. Айде, жив и здрав."
Е, кажете ми сега - не трябва ли този измислен елит - политически, съдебен веднага да подава оставка и да се маха?!