София 25 °C
Велико Търново 28 °C
Пловдив 27 °C
Варна 22 °C
Бургас 23 °C
Начало Новини Предавания На живо

"Разочарованието от пропиления шанс да бъдем добре"

Миролюба Бенатова с публикация в личния си Фейсбук профил

"Разочарованието от пропиления шанс да бъдем добре"

Миролюба Бенатова с публикация в личния си Фейсбук профил

8 мЕвроком 5445


Журналистката Миролюба Бенатова с пост във Фейсбук профила си. Определи "развития социализъм", като най-лошото нещо, което може да ни се случи. 
 
Бенатова публикува мнението на жена от протестите. Според нея "развитият социализъм" е времето, в което хората приеха Тодор Живков и управлението на БКП за даденост. 
 
"За хора, живели по онова време, е отчайващо, днес, когато вече имат коли, апартаменти, телевизори, възможност да пътуват навсякъде, илюзия за свобода на словото, базисни доходи, гарнирани с гледки на сараи, подпорни стени, поръчкови автомобили и дрогирани шофьори, да чуват от властта, че е най-доброто, което може да им се случи. Че трябва да са благодарни за това, че с труда си могат да живеят скромно, въпреки усилията. Могат да гледат хубавия живот на избраните и да псуват срещу телевизора. Да са благодарни за свободата да могат да викат. Въпреки че очевидно никой отгоре не иска да ги чуе. Ако някой, от облечените с власт, си направи труда да чуе разнородните послания на хората от площада, ще чуе. Разочарованието от пропиления шанс да бъдем добре. И ще види изгубената надежда и потъпканото достойнство. Но това се отнася за някой, който може да вижда отвъд себе си."
 
Това написа журналистката в личния си профил във Фейсбук.