София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Росен Желязков: Вучич каза, че правим, каквото каже Борисов

Транспортният министър с информация за четиристранната среща вчера

Росен Желязков: Вучич каза, че правим, каквото каже Борисов

Транспортният министър с информация за четиристранната среща вчера

14 чПолитика 1232 Златина Петкова


“Много е интересно, че вчера по време на четиристранната среща президентът на Сърбия Александър Вучич се обърна в един момент към нашият министър-председател и заяви: Бойко, каквото ти кажеш, това правим”, обясни пред bTV транспортният министър Росен Желязков, обяснявайки как е протекла вчера видеоконферентна среща между България, Сърбия, Румъния и Гърция.

Така, по думите на  Желязков диалогът от четиристранен е станал двустранен между България и Сърбия, а това идвало оттам, че със сърбите сме говорили са свободно преминаване на хора още от 1-и юни, без налагане на карантина, независимо от целта на пътуването.

Гърците, от своя страна, имали подход за поетапно отпадане на забраните в тази посока. При тях от 1-и юни щяла да се премахне забраната за влизане на чужденци в страната от другите три държави, но само, когато става дума за пътувания с цел бизнес. Туристическите пътувания при тях ще са разрешени от 15-и юни.

Желязков изтъкна, че голямата въпросителна остава Румъния, тъй като правителството там очаква санкция на техния парламент, за да може да вземе решение, но те като кабинет подкрепяли тези мерки.