София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Румен Петков: Действията на правителството срещу българските граждани са престъпни

Тази вечер AБВ организира протест заради ситуацията в здравеопазването
4 мПолитика 352 Мирослав Митков

"Искаме да покажем престъпните действия на правителството към българските граждани. Аргументите ни са в кореспонденцията с Министерството на здравеопазването. Националният оперативен щаб (НОЩ) нищо не е предлагал на правителството. Затварянето на заведения, училища е фриволно решение на министъра на здравеопазването, на правителството. НОЩ нищо официално не е подал към правителството".

Това заяви пред БНР Румен Петков от АБВ. Тази вечер партията организира протест заради ситуацията в здравеопазването.

Той подчерта, че няма документация и за причината за смъртта на пациентите, за които се съобщава, че са починали в следствие на коронавируса.

"Това поставя под съмнение адекватността на правителството да взема решения, защото то няма основа, няма здравна експертиза и решения. И до днес няма инструкция кой пациент да бъде хоспитализиран, няма протокол за това. Днес решението е субективно, всеки тича към болниците поради страха, който се налага. За осем месеца Министерството на здравеопазването не направи нито един курс за други специалисти как се лекува пациент с коронавирус. Това е некадърие, престъпно некадърие и управленска нищета", изтъкна още Румен Петков. 

По думите му липсата на инструкция е довела до препълнените болници. Част от хората в лечебните заведения не са за хоспитализиране и могат да преболедуват вкъщи, допълва той.