София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Румяна Арнаудова: Мартин Трифонов е пребил Кристин с камък

Задържаният твърди, че е извършил убийството под влияние на алкохол

08:40 ч. 19.08.2019 г.Правосъдие 14

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова коментира самопризнанията на заподозрения убиец от с. Сотиря Мартин Трифонов. 21-годишният е говорил пред своя служебен защитник.

"Това, което можем да кажем от неговите самопризнания, като той признава абсолютно всичко, обясни за интензитета на ударите, които е нанесъл върху детето", каза Арнаудова.

"Трифонов е обяснил силата, с която е пребил момичето. Използвал е камък, за да и нанесе травмите. Твърди, че под влиянието на алкохол е извършил действията. Това обаче не го оправдава. Причината за смъртта на 7-годишната Кристин е тежка черепно-мозъчна травма", допълни още говорителят на главния прокурор.

ДНК експертизата също доказа съпричастност на Трифонов към извършеното престъпление, обяснява прокурор Стефанов. Намерените биологични материали по тялото на жертвата са изпратени за изследване в лаборатория в София още в петък.

Арнаудова коментира и откритите човешки останки на мъж и жена край с. Негован. След извършване на повторния вчерашен оглед е ясно, че се касае за два трупа.

"След извършване на повторния оглед са открити множество човешки останки в 3 бидона и 5 чувала. Те сочат, че се касае за два трупа. Единият със сигурност на жена, за другия все още не се знае какъв е полът на жертвата", поясни тя.

Арнаудова каза още, че това, което е под ръководството на Софийска градска прокуратура е да се вземат под внимание всички лица, които през последния месец са обявени за издирване. От прокуратурата се надяват разследващите действия да доведат до разкритие.