София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Русия дари $1 млн. долара на СЗО за борба с коронавируса

Заповед на правителството на Руската федерация е публикувана днес
1 годинаОбщество 122 Мирослав Митков

Русия отпуска $1 млн. долара на Световната здравна организация (СЗО) за борба с коронавируса. Също така страната ще покрие разходите в размер на повече от 61,4 млн. рубли (към $805 000) за доставката в редица други държави на средства за диагностициране на инфекцията. Съответната заповед на правителството на Руската федерация е публикувана днес на официалния портал на Кремъл за правна информация.

"Отделяме от федералния бюджет за 2020 г. еднократна доброволна целева вноска на СЗО за прилагане на мерки за борба с новата коронавирусна инфекция в размер до един милион долара", се казва в документа.

Със същото постановление правителството отпуска въпросните над 61,4 млн. рубли за финансиране на разходите на Държавния научен център "Вектор" и Централния изследователски институт по епидемиология. На руското външно министерство е възложено да информира секретариата на СЗО и правителствата на страните получатели за решението за предоставяне на руската помощ.

Според друго постановление в периода 2020-2021 г. Русия ще отпусне "до $1,01 млн." за плащане на целева вноска към СЗО "за реализация на проект за увеличаване на обема и качеството на здравната информация на руски език".

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!