София 7 °C София 7°C - предимно ясно Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - ясно небе Пловдив 8 °C Пловдив 8°C - предимно ясно Варна 11 °C Варна 11°C - ясно небе Бургас 10 °C Бургас 10°C - ясно небе

Сергей Станишев: Конгресът решава дали спасяваме Нинова, или спасяваме БСП

Участието на БСП сега във властта не ни гарантира, че ще сме в състояние да задаваме политики

"Аз съм силно разтревожен от състоянието на БСП. Тук въпросът опира до инстинктите за самосъхрание на БСП".

На Конгреса на БСП днес трябва да стане ясно дали спасяваме лидера на нейния пост, или спасяваме БСП. Това се сериозни отговорности пред тази 130 годишна партия и рискът да мине в категория на незначителните партии", заяви пред БНР Сергей Станишев, председател на ПЕС и бивш лидер на БСП.

"Аз и в доклада на Нинова не чух как се случи, че за 4 години загубихме 700 хиляди избиратели. Защо машинното гласуване не попречи на никой друг? Това не е адекватен отговор. Аз не вярвам, че и Корнелия Нинова вярва в този отговор.

Участието на БСП сега във властта не ни гарантира, че ще сме в състояние с 10 на сто гласовете и с 26 депутати да формираме основните насоки на политиката на това правителство. И че това ще ни донесе след това ръст в нашите гласове...спаднали сме на 267 000 гласа, това е катастрофа", каза още Сергей Станишев.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!