Search Suggestions
      четвъртък, 11.12.25
      Search Suggestions
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -

          Шеф Манчев за скъпите пържоли: Ресторантът е действал по правилата, блек ангъс е много скъпо месо

           „В случая ресторантът добре го е информирал и е бил супер коректен, че ще яде рибай стек с блек ангъс месо, което е изключително скъпо. Цената, която е платил, даже е евтина спрямо Западна Европа и големите курорти и ресторанти. Клиентът трябва да знае какво и колко си поръчва“. Това заяви шеф Иван Манчев за случая, пр който семейство плати 650лв. в ресторант на морето.

          - Реклама -

          По думите му не става дума за свинска пържола, която струва 20 лева. „Ресторантът е действал по правилата. В Италия винаги продават на грамаж, например 200 грама от стек „Фиорентина“. Разрезите на парчето са много големи, по 1,2 кг., 1,4 кг., до 1,8 кг. Зависи от разреза месо, от ресторанта го режат и го пекат. По същия начин и с виното, трябва да се информираш за цената“, обясни Манчев. 

          Според него реакцията на КЗП не е допитана до професионалисти. „В Гърция също рибата се продава на грамаж, всичко това носи след себе си отговорност“, категоричен е шеф готвачът. 

           „В случая ресторантът добре го е информирал и е бил супер коректен, че ще яде рибай стек с блек ангъс месо, което е изключително скъпо. Цената, която е платил, даже е евтина спрямо Западна Европа и големите курорти и ресторанти. Клиентът трябва да знае какво и колко си поръчва“. Това заяви шеф Иван Манчев за случая, пр който семейство плати 650лв. в ресторант на морето.

          - Реклама -

          По думите му не става дума за свинска пържола, която струва 20 лева. „Ресторантът е действал по правилата. В Италия винаги продават на грамаж, например 200 грама от стек „Фиорентина“. Разрезите на парчето са много големи, по 1,2 кг., 1,4 кг., до 1,8 кг. Зависи от разреза месо, от ресторанта го режат и го пекат. По същия начин и с виното, трябва да се информираш за цената“, обясни Манчев. 

          Според него реакцията на КЗП не е допитана до професионалисти. „В Гърция също рибата се продава на грамаж, всичко това носи след себе си отговорност“, категоричен е шеф готвачът. 

          google-news
          Последвайте Евроком в Google News

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          Кирил Котев: Домакинството на Евро 2028 е признание за труда на БФС

          Техническият директор към Българския футболен съюз Кирил Котев е поредният гост в подкаста на централата. Бившият централен защитник разказа любопитни подробности за активната си...

          „Славната армейска чета“ очаква феновете на ЦСКА

          Фондация ЦСКА зарадва всички „червени“ фенове и футболни естети с истинско колекционерско бижу – книгата „Славната армейска чета“, проследяваща в дълбочина възхода и успехите...

          Хулио Веласкес избра футболистите за последния мач на Левски през тази година

          Треньорът на Левски - Хулио Веласкес, определи група от 20 футболисти за последния мач за 2025 година. Лидерът в Първа лига посреща третодивизионния Витоша...

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          - Реклама -
          ТОП ДНЕС
          ТОП 14 ДНИ
          Зареждане…
          Зареждане…
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -
          Search Suggestions
              Search Suggestions