„В случая ресторантът добре го е информирал и е бил супер коректен, че ще яде рибай стек с блек ангъс месо, което е изключително скъпо. Цената, която е платил, даже е евтина спрямо Западна Европа и големите курорти и ресторанти. Клиентът трябва да знае какво и колко си поръчва“. Това заяви шеф Иван Манчев за случая, пр който семейство плати 650лв. в ресторант на морето.
- Реклама -
По думите му не става дума за свинска пържола, която струва 20 лева. „Ресторантът е действал по правилата. В Италия винаги продават на грамаж, например 200 грама от стек „Фиорентина“. Разрезите на парчето са много големи, по 1,2 кг., 1,4 кг., до 1,8 кг. Зависи от разреза месо, от ресторанта го режат и го пекат. По същия начин и с виното, трябва да се информираш за цената“, обясни Манчев.
Според него реакцията на КЗП не е допитана до професионалисти. „В Гърция също рибата се продава на грамаж, всичко това носи след себе си отговорност“, категоричен е шеф готвачът.
„В случая ресторантът добре го е информирал и е бил супер коректен, че ще яде рибай стек с блек ангъс месо, което е изключително скъпо. Цената, която е платил, даже е евтина спрямо Западна Европа и големите курорти и ресторанти. Клиентът трябва да знае какво и колко си поръчва“. Това заяви шеф Иван Манчев за случая, пр който семейство плати 650лв. в ресторант на морето.
- Реклама -
По думите му не става дума за свинска пържола, която струва 20 лева. „Ресторантът е действал по правилата. В Италия винаги продават на грамаж, например 200 грама от стек „Фиорентина“. Разрезите на парчето са много големи, по 1,2 кг., 1,4 кг., до 1,8 кг. Зависи от разреза месо, от ресторанта го режат и го пекат. По същия начин и с виното, трябва да се информираш за цената“, обясни Манчев.
Според него реакцията на КЗП не е допитана до професионалисти. „В Гърция също рибата се продава на грамаж, всичко това носи след себе си отговорност“, категоричен е шеф готвачът.