София 14 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 14 °C
Варна 17 °C
Бургас 16 °C
Начало Новини Предавания На живо

Сигнал: Прокуратурата пуснала иранец, заловен с 300 кг. хероин у нас, да избяга

Адвокат твърди, че държавното обвинение търси нова изкупителна жертва

Сигнал: Прокуратурата пуснала иранец, заловен с 300 кг. хероин у нас, да избяга

Адвокат твърди, че държавното обвинение търси нова изкупителна жертва

30 мПравосъдие 3060 Златина Петкова


Иранският шофьор Рамазани, станал публично известен през април 2019-та година, когато същият е заловен на „Капитан Андреево“ да превозва близо 300 килограма хероин за България, е пуснат на свобода срещу парична гаранция от 5000 лева и вече се е прибрал в Иран. Това съобщи пред телевизия „Евроком“ адвокат Надя Делева, която е защитник на турския гражданин Селман Йоздемир. На Йоздемир е повдигнато обвинение за помагачество по същия случай.

Според защитника на турския гражданин доказателствата към момента срещу клиента й показват, че той пристига у нас на 12 април 2019-та година, което е два дни преди залавянето на Рамазани с хероин на нашата граница, както и че е провел няколко разговора с обвинения за извършител на престъплението.

Адвокат Делева заявява още, че въпреки малкото данни срещу подзащитния й, прокуратурата в Хасково бърза да свали обвиненията от Рамазани и да предяви ново срещу Селман Йоздемир, като го превърне от помагач в извършител.

По думите на юриста, целта е да се потуши медиен скандал, при който ще стане ясно, че към момента единственият обвиняем, за внасянето у нас на 288 килограма хероин, вече е извън страната, а държавното обвинение дори не е поискало да му бъде наложена забрана за напускане на България.

Делева разказа още, че преди дни е поискала да преразгледат мярката за неотклонение на клиента й, който от началото на разследването лежи в ареста в Хасково. Въпреки че по закон това искане следвало да се разгледа незабавно от съда, това не се случва. Причината е, че наблюдаващият прокурор Антон Стоянов бил категоричен, че делото ще се внесе в зала само, след като на турския гражданин бъдат предявени новите обвинения. Нещо, което според адвокат Делева е напълно незаконно. Тя информира и че от днес клиентът й е обявил безсрочна гладна стачка.