София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

СКАНДАЛНО: 11 са обвинени за търговия с гласове, предлагали са и имоти

Обвинения има и за повреждане на имущество на политически партии

Прокуратурата повдигна обвинения на 11 души за търговия с гласове от началото на предизборната кампания до 13 ч. в изборния ден. Трима от тях са с мярка за неотклонение “задържане под стража”. От държавното обвинение са образували общо 445 преписки и 33 досъдебни производства в рамките на последните няколко седмици.

Срещу гласуване за определена партия се предлагали дори имотни облаги, информират от прокуратурата. Обвинения има и за повреждане на имущество на политически партии, както и агитационни материали. Имало е и отправяне на заплахи. Най-много досъдебни производства са образувани в София. 

В изборния ден са образувани и две бързи досъдебни производства спрямо лица, за опит за упражняване правото на глас с неистински документи за самоличност и фалшиви удостоверения за гласуване. Спрямо застъпник на една политическа партия е образувано досъдебно производство за извършени хулигански действия.   

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!